shop eco luxury

Fraktpolicy

Frakt och leverans av varor

På Von Norten Cosmetics AB är vårt viktigaste uppdrag just nu att hålla vårt team och vår Community säker under dessa svåra tider av Covid-1.För vårt Svenska kontor och lager samt lagerpartners arbetar vi på distans där det är möjligt. Du kan fortfarande handla precis som vanligt på vonnorten.se och vår internationella site vonnorten.com. Vårt lager följer folkhälsovårdsmyndighetens rekommendationer för att säkra vår personal och samarbetspartners hälsa.

För närvarande kan vi hantera alla order vi får in med en normal handläggningstid. Det finns dock risk för förseningar och svårigheter med vissa internationella paket pga lokal regler i olika marknader. Vi strävar efter att erbjuda så bra service till våra kunder såväl i Sverige som Internationellt i alla lägen.

Fri frakt och fria returer råder för närvarande för samtliga marknader inom EU och är en kampanj som pågår fram till och med 1 juli 2020.

När kampanjen är över gäller följande fraktvillkor:

Fri express frakt - för ordrar över SEK 1000/EUR 100 inom EU. Vänligen notera att er order måste nå eller överstiga dessa belopp medräknat rabatter.

Fri express frakt - för ordrar över SEK 500/ EUR 50 inom Sverige. Vänligen notera att er order måste nå eller överstiga dessa belopp medräknat rabatter.

Vi strävar efter att skicka er order samma dag som den mottagits eller nästkommande arbetsdag. För de flesta destinationer kommer din order fram inom 3-5 arbetsdagar i Sverige, det kan ta mer tid för internationella leveranser.

Alla fraktkostnader som tillkommer visas tydligt i checkouten innan köpet har genomförts, detta dokument är enbart för att klargöra villkoren för de olika fraktsätt och metoder som används.

Alla andra länder:
via UPS eller DHL

Express leveranser till Internationella destinationer - SEK 150*

Fria Express leveranser på ordrar överstigande SEK 1500/EUR 150 eller mer. Vänligen notera att er order måste nå eller överstiga dessa belopp medräknat rabatter.

Vi strävar efter att skicka er order samma dag som den mottagits eller nästkommande arbetsdag. För de flesta destinationer kommer din order fram inom 3-7 arbetsdagar utanför Sverige, det kan ta mer tid för vissa mer avlägsna destinationer.

Internationella ordrar måste signeras vid mottagandet.

Kina
Kinesiska ordrar måste understiga 1000 Kinesiska Yuan Renminbi (ca SEK 1400/EUR 140 beroende på växelkursen vid tillfället för köpet, pga import regler.

Vietnam
Vietnamesiska ordrar måste understiga 2000.000 VND (ca SEK 850/EUR 85 beroende på växelkursen vid tillfället för köpet, pga import regler.

Pga ovan skäl är ordrar till Kina eller Vietnam aldrig fraktria.

Internationella skatter och tullar
Våra priser och fraktkostnader inkluderar inte lokala skatter och tullar (TAX & VAT). Tullar och skatter är avgifter som kommer att tillkomma från lokala myndigheter. Dessa kostnader kan variera från land till land. Von Norten är befriade från ansvar att upplysa om eventuella kostnader som kan tillkomma av dessa eller andra slag.

Följ din order
När din order skickas sänder vi ut ett spårningsnummer till dig så att du kan följa din leverans på vägen.

Växlningskurs
Internationella ordrar kommer att betalas i lokal valuta om möjligt, när detta ej är möjligt kommer ordern att betalas i Svenska Kronor SEK, i vissa fall tar vi betalt i Euro (EUR) eller US Dollar (USD). Den valuta du betalar i visas under checkout. Det är ditt ansvar att vara upplyst om den valuta du betalat i även om den valutan inte används i det land du bor i.

Det slutliga pris efter att växelkursen har omräknats kan skilja sig mot den kurs du räknat fram vilket beror på att växelkurser rör sig från dag till annan.

Tulldeklaration
Ett dokument innehållande tulldeklaration kommer att följa med alla Internationella ordrar utanför EU. Von Norten måste deklarera värdet av alla varor som skickas till Tullverket. Detta värde rapporteras i SEK. Vi har ingen möjlighet att märka ordrar som gåvor.

Ansvar från Von Norten
Vänligen kontrollera och konfirmera alla dina order detaljer innan köp, såsom men inte begränsat till: adress, namn, e-post, telefonnummer noggrant före du lägger din order. Von Norten Cosmetics
tar inget ansvar för produkter som slarvas bort, förstörs eller stulet gods eller som av någon annan anledning skulle reklamerats om det har adresserats felaktigt pga information som du som kund uppgivit i din order.

Returer och bytespolicy
Om du vill returnera en produkt hör du av dig till kundtjänst på info@vonnorten.com inom 14 dagar från dess att du lade din order i vår webbshop. Vi kan bara ta emot produkter som köpts direkt genom vår webbshop och tar ej emot returer som köpts via en återförsäljare, agent, distributör eller partner.

Skicka inte din retur till oss innan du fått en returbekräftelse från oss.

Vänligen var medveten om att returer endast accepteras om produkten fortfarande finns i obruten förpackning och inte har använts. Vi kan inte återbetala produtken innan vi mottagit returen till vårt lager.

Efter att en retur mottagits och vi har tagit emot alla efterfrågad information och detaljer kommer vi utbetala returbeloppet till ert angivna kontonummer. Detta tar vanligtvis 3-5 arbetsdagar.

Vänligen notera att fraktkostnaden inte kommer att återbetalas eller omkostnader för returen av varan eller varorna tillbaka till Von Norten. När du returnerar produkter till Von Norten så skall du packa varan noggrant och säkert och se till så att varan kan färdas säkert. Spara en kopia av inlämningskvittot av din rekommenderade vara. Von Norten ansvarar inte för skadade returnerade varor som är i transit till vårt lager. Specialordrar kan ej returneras.

Om en vara är defekt pga produktionsfel eller om du tagit emot en felaktig vara som ej överrensstämmer med din order kommer vi självklart kompensera dig för detta genom att täcka dina fraktkostnader som du betalat för såväl retur, utskick och skickar dig en ny vara fraktfritt. Skulle varan vara slut på lager ersätter vi dig med det totala belopp du betalat.

Support
Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakt vår kundtjänst på info@vonnorten.com. Vi svarar på frågor så snart vi kan under alla arbetsdagar och ibland även helger.

Du behöver vara över 18 år gammal för att använda vår webbshop. Om du är minderårig behöver du en förälders tillstånd för att få fullfölja ditt köp.